Facebook сьогодні повідомить користувачам, чи використала їх дані Cambridge Analytica

Facebook сьогодні повідомить користувачам, чи використала їх дані Cambridge Analytica

Укрінформ
Компанія Facebook після 19.00 за київським часом повідомить користувачам, чи є вони серед 87 мільйонів профілів, інформацію щодо яких передали компанії Cambridge Analytica.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Кожен власник профілю отримає одне з двох повідомлень щодо того, чи їхня приватна інформація постраждала", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, людям покажуть, які додатки і яку інформацію за їх допомогою могли збирати.

Як відомо, Facebook опинився в центрі скандалу у зв'язку з незаконним використанням даних більш ніж 50 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборним штабом Дональда Трампа.

Cambridge Analytica заявила, що придбала інформацію через програму "This Is Your Digital Life", не знаючи, що ці дані збирали незаконно.

Читайте также: Данные миллионов пользователей Facebook могут храниться в России - эксперт

Керівник Facebook Марк Цукерберг вже погодився дати свідчення у Конгресі США з цього приводу.

У межах розслідування передачі інформації третій стороні Facebook також припинив співпрацю з фірмою з аналізу даних Cubeyou, створеною для допомоги таким бізнесам, як видавці та рекламодавці, щоб визначати маркетингову стратегію.

Технічний гігант має розібратись, чи Cubeyou збирала дані для академічних цілей, а потім використовувала для комерційної вигоди, маючи партнерські домовленості у Британії з Кембриджським університетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-