У Польщі незабаром оприлюднять причину Смоленської катастрофи

У Польщі незабаром оприлюднять причину Смоленської катастрофи

Укрінформ
У технічному рапорті про Смоленську катастрофу, який оприлюднять незабаром, буде названо головну причину трагедії.

Про це заявив у понеділок голова підкомісії з питань розслідування Смоленської катастрофи Антоній Мацеревич в ефірі Польського радіо.

“Так, рапорт відповідає на це запитання (як сталася катастрофа — ред.). Головні технічні питання представлені в цьому рапорті. Ми не виключаємо, що з’являться якісь доказові матеріали, які поглиблять і уточнять технічні питання, що досі не розглядалися. Однак головна причина (катастрофи — ред.) описана вичерпно і переконливо”, - підкреслив Мацеревич.

За його словами, у технічному рапорті члени підкомісії зосередилися на питаннях, що стало безпосередньою причиною смерті людей на борту. Адже попередні урядові комісії звертали увагу на сотні різних питань, окрім цього.

Читайте також: Смоленська трагедія: висновки експертів із США можуть стати "переломними"

Як повідомлялося, лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський нещодавно повідомив, що кінцевий рапорт про причини Смоленської катастрофи не буде оприлюднений до 10 квітня, коли вшановуватиметься восьма річниця трагедії. За його словами, повний звіт з’явиться згодом, а зараз буде оприлюднено лише технічний рапорт. За його оцінками, кінцевий рапорт про причини Смоленської катастрофи може з'явитися через рік або навіть пізніше.

Урядова підкомісія з розслідування причин Смоленської катастрофи, яку створено при Міноборони Польщі, поновила слідство навесні 2016 року. Однією з основних версій вона розглядає вибух на борту літака, який стався ще до його зіткнення із землею. У січні цього року члени комісії повідомили, що причиною катастрофи стала серія вибухів - у крилі, слоті та центроплані літака, що підтвердив аналіз механізму удару дверей об землю.

10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився урядовий Ту-154М, яким представники польської політичної та військової еліти включно з президентським подружжям Лєха та Марії Качинських прямували на вшанування 70-х роковин Катинської трагедії. Загинули усі 96 людей, які перебували на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-