ВВС дізналося причини відмови у британській візі племінниці Скрипаля

ВВС дізналося причини відмови у британській візі племінниці Скрипаля

Укрінформ
Влада Великої Британії відмовила у видачі візи племінниці отруєного у Британії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля через те, що консула збентежила мета її візиту.

Про це повідомляє російська служба BBC, у розпорядженні якої опинилася копія повідомлення про це.

З документа випливає, що консула збентежили два моменти. По-перше, мета візиту. У анкеті на візу Вікторія Скрипаль вказала, що має намір відвідати родичів у Великій Британії.

"А). Немає ніяких свідчень того, що раніше ви вже відвідували Сергія та Юлію Скрипаль у Великій Британії. В). Зараз Сергій Скрипаль не може приймати гостей. С). Немає впевненості в тому, що Юлія Скрипаль хоче вашого візиту", - йдеться у листі з консульського відділу.

По-друге, Вікторія Скрипаль не довела, що у неї є кошти на дорожні витрати і тривале перебування у Британії, яке, можливо, тривало би кілька місяців. У графі про працевлаштування вона вказала, що не працює. А на запитання про те, чи є у неї заощадження, інші доходи або спонсори, які готові оплатити її витрати, відповіла негативно.

Читайте також: Британія не дала візу племінниці Скрипаля - ЗМІ

"Судячи з усього, Росія використовує Вікторію як пішака. Якщо вона потрапила під вплив Кремля або Кремль її до чогось змушує, вона теж стала жертвою", - сказало раніше дипломатичному оглядачеві ВВС Джеймсу Ландейлу джерело в уряді, коментуючи ситуацію.

З іншого документа, випущеного посольством Росії у Великій Британії випливає, що посольство Росії готове надати Вікторії Скрипаль усебічну допомогу. Зокрема, Вікторія може мешкати в гостьовому будинку при посольстві, їй буде надано транспорт з Лондона до Солсбері і послуги перекладача, а також консульська підтримка.

Сама Вікторія заявила, що очікувала того, що їй не дадуть візу.

Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, швидше за все, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок», розробленою ще в СРСР.

Минулого тижня дочка розвідника Юлія опритомніла і відтоді йде на поправку, 6 квітня також повідомили, що і Сергій Скрипаль вийшов з критичного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-