Пентагон пояснив, як посилить безпеку кордону з Мексикою на вимогу Трампа

Пентагон пояснив, як посилить безпеку кордону з Мексикою на вимогу Трампа

Укрінформ
Збройні сили США відтепер будуть задіяні для допомоги Міністерству внутрішньої безпеки в плані захисту південного кордону США з Мексикою на виконання ініціативи президента Дональда Трампа.

Про те, як відбуватиметься взаємодія, у четвер повідомила у своїй заяві речниця Петангону Дана Уайт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністерство оборони задіює Збройні сили для захисту нашої держави, що включає також безпеку кордонів, оскільки безпека кордонів – це національна безпека", - йдеться в заяві.

При цьому підкреслюється, що глави міністерств оборони і внутрішньої безпеки "працюють у тісному співробітництві для досягнення цілей президента щодо підвищення безпеки на кордоні". Як уточнили в Пентагоні, президент США уповноважив Національну гвардію посилити підтримку Митної служби та Прикордонної охорони США.

Читайте також: Трамп хоче розгорнути військових на кордоні з Мексикою

"Підтримка Нацгвардії включатиме авіацію, інженерне забезпечення, розвідку, зв'язок, технічне обслуговування транспортних засобів та матеріально-технічну підтримку", - пояснили в оборонному відомстві США. Крім того, військовослужбовці Нацгвардії патрулюватимуть кордон разом з Прикордонною охороною.

На виконання розпоряджень президента, Міноборони створило нову установу у своєму складі – Групу підтримки безпеки кордону, який очолив помічник міністра оборони Кеннет Рапуано. Це підрозділ, який працюватиме 24 години на добу, сім днів на тиждень. Він складається із кількох представників Міноборони, які забезпечуватимуть єдиний канал для інформації та координації між міністерствами оборони і внутрішньої безпеки.

При цьому в Пентагоні підкреслили, що оборонне відомство "продовжить відігравати вирішальну роль у забезпеченні кордону держави у партнерстві з міністерством внутрішньої безпеки, щоб забезпечити захист нації та безпеку американського народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-