У Франції судять п'ятьох осіб за участь у війні в Сирії на боці джихадистів

У Франції судять п'ятьох осіб за участь у війні в Сирії на боці джихадистів

Укрінформ
Перед судом у четвер постали п'ять чоловіків з містечка Лунель, що на півдні Франції, через участь у бойових діях на боці джихадистів у Сирії.

Їх звинувачують у об’єднанні з метою здійснення терористичної діяльності.

Усіх обвинувачених було затримано 27 січня 2015 року, участь у бойових діях вони брали в різний період з листопада 2013 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні перш за все взяти до уваги в цій справі дуже специфічний контекст, оскільки підсудних було арештовано 27 січня 2015 року, а 7 та 9 січня сталися теракти в Парижі», - повідомив один з представників захисту, вказуючи, що справі приділена велика суспільна увага, яка не має жодним чином впливати на рішення суду.

Читайте також: У Сирії залишилося два об'єкти виробництва хімічної зброї - ООН

Сторона звинувачення має намір доводити, що після повернення з Сирії підсудні могли бути залучені до здійснення атак на території Франції.

У період 2013-2014 рр. з Лунеля до Сирії поїхали 20 чоловік, семеро з них там загинули. Після появи повідомлень про загибель лунельців у Сирії 26-тисячне містечко стало центром суспільної уваги, його почали називати «джихадистським містечком» та «центром з найму джихадистів». На разі місцева влада докладає зусиль, аби протидіяти такому сприйняттю, вказуючи на тому, що це одиничні випадки, а не масове явище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-