Австралія виділяє Ємену 3 млн дол. гуманітарної допомоги

Австралія виділяє Ємену 3 млн дол. гуманітарної допомоги

Укрінформ
Уряд Австралії прийняв рішення про виділення 3 млн доларів гуманітарної допомоги для підтримки населення Ємену, яке потерпає від голоду та хвороб внаслідок тривалого збройного конфлікту.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Австралії, передає кореспондент Укрінформу.

“Австралія виділить 3 мільйони доларів на підтримку міжнародної гуманітарної відповіді на цю кризу. Австралійський внесок допоможе забезпечити постраждалі громади продуктами та підтримати дітей, котрі страждають від недоїдання, а також покращити ситуацію у сфері охорони здоров’я та доступу до чистої води”, - йдеться у заяві міністра закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Читайте також: Саудівська Аравія пожертвувала $500 млн ООН для гумдопомоги Ємену

Із квітня 2017 року загальний внесок Австралії у подолання гуманітарної кризи в Ємені склав 23 мільйони доларів.

Ситуація у Ємені визначена ООН як одна з найгірших у світі гуманітарних криз. З 2011 року загинуло понад 10 000 мирних жителів, а понад 22 млн людей - 80 відсотків населення - потребує гуманітарної допомоги.

Читайте також: ППО Саудівської Аравії нейтралізувала сім запущених з Ємену ракет

Продовження бойових дій обмежило доступ до продуктів харчування, палива та ліків, перешкоджає отриманню основних послуг та підриває економічний розвиток. У 2017 році від спалаху холери постраждало мільйон єменців, зараз зростає кількість захворювань на дифтерію.

Уряд Австралії закликає всі сторони дотримуватись міжнародного гуманітарного права та забезпечувати безперешкодний доступ до гуманітарних послуг в Ємені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-