Американський експерт застерігає від

Американський експерт застерігає від "картки амністії" для Путіна

Укрінформ
Намагання США примиритися з Росією сприйматиметься керівництвом Кремля як можливість для зловживань.

Таким чином Брет Бруен, колишній посадовець Держдепу США, який під час президентства Обами очолював тактичну групу з протидії російській пропаганді, в інтерв'ю CBC News прокоментував запрошення Путіна здійснити візит до Вашингтона.

"Сподіватися і діяти так, ніби Путін хоче нормальних та продуктивних відносин, було б щонайменше наївно. З огляду на мій досвід протидії асиметричним тактикам Путіна, він реагує лише на силу", - сказав Бруен.

За словами Бруена, достатньо навіть не застосування сили, а "демонстрації її існування та нашої готовності задіяти її".

На його переконання, запрошення до США під час міжнародної кампанії з ізоляції Путіна є "карткою амністії". "Це – зелене світло на продовження їх агресивних нападів на США та наших союзників", - наголосив експерт.

Бруен додав, що недалекоглядний крок Трампа здатний також посіяти розбрат серед міжнародної спільноти, оскільки союзників буде важче переконати продовжувати ускладнювати відносини із РФ, якщо "вони знатимуть, що кожного разу Трамп може відмовитися від цього".

Читайте також: Екс-помічник держсекретаря США прокоментував наміри Трампа запросити Путіна

Як повідомлялося, в понеділок, 2 квітня, радник президента РФ Юрій Ушаков заявив у Москві, що під час телефонної розмови 20 березня президент Трамп запропонував Путіну зустрітися в Білому домі. У Кремлі також зазначили, що підготовка до зустрічі поки що не ведеться.

У Білому домі підтвердили сам факт таких обговорень, але відмовилися від коментарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-