Гроші на похорон Мавроді зібрали вкладники «МММ»

Гроші на похорон Мавроді зібрали вкладники «МММ»

Укрінформ
Сім'я відмовлялася займатися похороном засновника фінансової піраміди «МММ» Сергія Мавроді. Гроші на їх організацію зібрали вкладники.

Про це повідомляє "Медуза", посилаючись на російські ЗМІ.

Колишня дружина Сергія Мавроді 30 березня все-таки забрала його тіло з моргу, повідомив «Інтерфаксу» адвокат Олександр Молохов.

Газета «Московский комсомолец» писала, що Мавроді, який помер 26 березня, кілька днів не забирають з моргу, оскільки родичі не хочуть займатися похоронами. Колишня дружина Мавроді, повідомляло видання, «змінила прізвище і не хоче з'являтися на людях навіть заради процедури упізнання тіла».

Брат Мавроді, за словами Молохова, відмовився дати дозвіл на поховання на сімейній ділянці на Хованському кладовищі. «У нього були дуже погані стосунки з братом», — заявив адвокат РІА "Новости".

Колишня дружина Мавроді, повідомив Молохов, все ж взяла на себе юридично організацію похорону. Гроші на похорон, за його словами, зібрала «група учасників „МММ-2011“».

Яка сума зібрана, адвокат розкривати не став, повідомивши лише, що «похорон пройде не за вищим розрядом, але цілком гідно».

Похорон, за словами Молохова, швидше за все, відбудеться в суботу, 31 березня. Місце поховання тримається в секреті, бо його колишня дружина категорично проти того, щоб було багато людей». «Їй взагалі це все не дуже подобається», — сказав адвокат.

Читайте також: В московській лікарні помер колишній глава «МММ» Мавроді

Сергій Мавроді в ніч на 26 березня був виявлений непритомний на тролейбусній зупинці біля Савеловського вокзалу у Москві. Мавроді був доставлений в лікарню, але врятувати його не вдалося.

На початку 1990-х Сергій Мавроді заснував акціонерне товариство «МММ», яке стало найбільшою в сучасній російській історії фінансовою пірамідою, від якої, за приблизними підрахунками, постраждали кілька мільйонів людей.

У 1997 році «МММ» була визнана банкрутом. Мавроді кілька років перебував у розшуку. У 2003 році він був заарештований, а в 2007 році засуджений до 4,5 років ув'язнення за обвинуваченням у шахрайстві. У строк покарання суд дозволив зарахувати перебування під вартою, і незабаром після винесення вироку Мавроді вийшов на свободу.

В 2011 році Мавроді оголосив про запуск проекту «МММ-2011», що мав всі ознаки фінансової піраміди. Через три роки він припинив існування. У 2014 році була запущена «міжнародна» мережа МММ, яка зокрема користувалася популярністю в Нігерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-