У московській лікарні помер колишній глава «МММ» Мавроді

У московській лікарні помер колишній глава «МММ» Мавроді

Укрінформ
У Москві на 63-му році життя помер організатор відомої фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді.

Про це повідомляє "Московський комсомолець".

За інформацією «МК», напередодні в районі о першій ночі Мавроді був госпіталізований з автобусної зупинки на вулиці Полікарпова. Випадковий перехожий викликав йому «швидку» - Мавроді скаржився на слабкість і болі в серці.

Читайте також: Директора "Еліта-центру" спіймали на черговій афері

Мавроді був госпіталізований до 67-ї московської міськлікарні. Врятувати його не вдалося — вранці він помер.

Помічник Мавроді Олександр Власов підтвердив агентству "Москва" факт смерті засновника "МММ", уточнивши: "У нього були хронічні захворювання".

Сергій Мавроді на початку 1990-х років заснував акціонерне товариство "МММ", що  стало найбільшою в сучасній російській історії фінансовою пірамідою, від якої, за приблизними підрахунками, постраждали кілька мільйонів осіб.

У серпні 1994 року Мавроді був заарештований за підозрою у несплаті податків. Перебуваючи під арештом, Мавроді був обраний депутатом Держдуми. У жовтні 1995 року його депутатські повноваження  припинили. У 1996 році Мавроді намагався балотуватися на посаду президента Росії, але не був допущений до виборів.

У 1997 році "МММ" була визнана банкротом. Мавроді кілька років знаходився у розшуку. У 2003 році він був заарештований, а у 2007 році засуджений до 4,5 роки ув'язнення за звинуваченням у шахрайстві. До терміну покарання суд дозволив зарахувати перебування під вартою, і незабаром після оголошення вироку Мавроді вийшов на свободу.

У 2011 році Сергій Мавроді організував для жителів Росії та країн СНД нову фінансову піраміду МММ-2011, рік потому реорганізовану в МММ-2012. Піраміда в результаті зазнала краху. У 2014 році він заснував проект MMM-Global, спрямований на африканські країни. Одночасно будівництво піраміди розпочалося в Азії - Індонезія, Малайзія, Бангладеш, Філіппіни, Японія, Таїланд, включаючи мільярдні Індію і Китай. Потім МММ з'явилася в США, Ізраїлі, Італії та Франції, всього у 107 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-