Сутички в секторі Газа: 12 загиблих, сотні поранених

Сутички в секторі Газа: 12 загиблих, сотні поранених

Укрінформ
У результаті зіткнень палестинців та ізраїльських військових на кордоні сектору Газа з Ізраїлем загинуло щонайменше 12 осіб, сотні людей отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на палестинське Міністерство охорони здоров’я.

"Щонайменше 12 палестинців були вбиті, сотні отримали поранення в результаті сутичок з ізраїльськими силами безпеки, які зіткнулися з однією з найбільших за останні роки палестинських демонстрацій на кордоні між Ізраїлем та Газою", - йдеться у повідомленні.

Є інформація, що серед 12 загиблих є 16-річний підліток, ще близько 400 людей отримали поранення в результаті застосування вогнепальної зброї, в той час як інші були травмовані гумовими кулями та сльозоточивим газом.

Як зазначалося, десятки тисяч палестинців вирішили влаштувати "Великий марш повернення" - шестиденний протест проти Ізраїлю. Вони вимагають права повернення для біженців в Ізраїль. Повідомляється, що палестинці розбили на кордоні з Ізраїлем п'ять таборів.

Сім'ї привели своїх дітей в наметові містечка, що знаходяться за декілька сотень метрів від ізраїльського бар'єра безпеки з анклавом, що контролюється палестинським угрупованням "Хамас".

Однак сотні палестинських юнаків проігнорували заклики організаторів та ізраїльських військових триматися якомога далі від кордону.

Читайте також: Сутички між ізраїльськими військовими і палестинцями: є загиблі, сотні поранених

Ізраїльські військові заявили, що використали "засоби для розгону бунту та стріляти в бік головних зачинщиків". За їх словами, солдати стріляли тільки в тих, намагався здійснювати диверсію на кордоні, і принаймні двоє із загиблих були бійцями "ХАМАС".

Зазначається, що деякі з демонстрантів підпалювали шини, щоб ті котилися в бік кордону, де були солдати, а також кидали каміння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-