Трамп заявив Путіну, що виграє гонку озброєнь - ЗМІ

Трамп заявив Путіну, що виграє гонку озброєнь - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп під час останньої телефонної розмови з російським лідером Володимиром Путіним заявив, що в разі початку гонки озброєнь між їх країнами переможе США.

Про це повідомляє NBC з посиланням на джерела.

"Якщо ви хочете гонку озброєнь, ми можемо це зробити, але я виграю", - процитували слова Трампа два американських чиновники.

Як повідомляє телеканал, Трамп продовжує сподіватися на поліпшення відносин з Росією попри думку його радників, які покладаються на позицію сили.

"Він (Трамп - ред.) гне своє. Він вважає, що поліпшення відносин з Росією піде на користь США, і він дійсно вважає, що зможе досягти цього", - зазначило джерело.

Водночас повідомляється, що радникам з національної безпеки вдалося переконати Трампа у тому, що для поліпшення відносин з Росією необхідно продемонструвати агресивний підхід, оскільки Путін реагує тільки на силу.

Чиновники заявляють, що зростаюча відмінність між політичними рішеннями Трампа і публічними жестами на адресу Путіна випливають з того, що лідер США продовжує сподіватися на поліпшення відносин з російським колегою, при впертому небажанні заспокоїти ЗМІ або критиків, які задаються питанням про те, що означають його мовчання або добрі слова на адресу Путіна.

Читайте також: Росія розірвала угоду з Україною щодо постачання озброєння

Зазначається також, що радникам Трампа знадобились місяці для того, щоб переконати його підписати план поставок нових озброєнь Україні. І все ж таки, коли їм вдалося це зробити, Трамп заявив своїм помічникам, що не хоче, щоб "це рішення публічно пропагувалося".

Як повідомлялося, телефонна розмова між Трампом та Путіним відбулася 20 березня.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-