Світ відреагував не тільки на хіматаку, а й на агресію РФ у цілому - Джонсон

Світ відреагував не тільки на хіматаку, а й на агресію РФ у цілому - Джонсон

Укрінформ
Країни Заходу вирішили протистояти Росії не лише через отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері, але і після інших неправомірних дій Москви за останні роки, серед яких анексія Криму, вторгнення на Донбас і атака на рейс MH17.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, виступаючи на Великодньому банкеті мера Лондона 28 березня, говориться в повідомленні на сайті британського уряду.

«Я хочу поговорити про глобальну роль Великої Британії і про нашу роботу з союзниками по всьому світу. Але спочатку зупинюся на знакових подіях цього тижня, тому що ніколи раніше російських дипломатів не висилали в такій кількості», - з таких слів Борис Джонсон почав свій виступ. 

Він підкреслив, що вже 27 країн вислали російських дипломатів, а також відзначив рішучі дії інших країн, які заявили про скорочення свого представництва на Чемпіонаті світу з футболу 2018 року в Росії.

Глава МЗС від душі подякував урядам інших країн за висилку дипломатів. Він підкреслив своє розуміння того, що на такі заходи інші держави пішли не лише через солідарність після події в Солсбері, а й через інші неправомірні дії Росії за останні роки, серед яких Джонсон згадав анексію Криму, вторгнення на Донбас, атаку на рейс MH17, хакерські зломи, спроби перевороту в Чорногорії, приховання хімічної зброї в Сирії і втручання у вибори США.

«Гранично ясно, що Кремль недооцінив силу міжнародної солідарності: якщо вони думали, що світ став настільки черствим і цинічним, що його не турбує застосування хімічної зброї в мирному Солсбері; якщо вони думали, що нікому немає діла до страждань Сергія і Юлії Скрипалів або що ми залишимося байдужими до нерозсудливого посягання на громадську безпеку, через яке ще 39 осіб звернулися по допомогу; якщо вони думали, що ми настільки морально слабкі, настільки залежимо від вуглеводнів, страшимося ризиків і боїмося Росії, що не посміємо відповісти, то вони отримали відповідь», - резюмував Джонсон.

Читайте також: Повальна висилка дипломатів РФ: Джонсон сказав, що стало останньою краплею

Він також підкреслив необхідність не лише «остерігатися російської держави», але і йти на контакт і шукати дружби у російського народу: «Слід постійно підкреслювати, що параноїдальні погляди їхніх правителів не ґрунтуються на фактах, і що їх оточують не вороги, а країни, які дивляться на них із захопленням, і друзі, які прийняли цього тижня таке рішення, тому що хочуть покінчити з цією руйнівною моделлю поведінки і жити у мирі та взаємній повазі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-