Прем'єр Японії підготує Трампа до зустрічі з Кім Чен Ином

Прем'єр Японії підготує Трампа до зустрічі з Кім Чен Ином

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Шіндзо Абе зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом 18 квітня, щоб обговорити заплановану зустріч між лідерами Північної Кореї і США.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника правлячої Ліберально-демократичної партії Японії.

"Прем'єр-міністр Японії Шіндзо Абе завершує доопрацювання деталей для зустрічі на високому рівні з президентом США Дональдом Трампом 18 квітня, щоб обговорити подальшу стратегію перед запропонованою зустріччю між лідерами Північної Кореї і США", - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерела, зустріч відбудеться у Флориді в резиденції американського лідера у Мар-а-Лаго.

Як передбачається, японський прем'єр також попросить Трампа звільнити Японію від американських тарифів на сталь і алюміній. Абе, виступаючи в парламентському комітеті, сказав, що японська сталь допомагає зробити продукцію автовиробників США більш конкурентоспроможною і дешевою для американських споживачів.

Читайте також: У Кореї помітили, що Пенс не підійшов до глави делегації КНДР для привітання

У свою чергу міністр фінансів Таро Асо підтримав прем'єра і сказав, що частина відповідальності за дисбаланс у торгівлі лежить на США.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Японії Шіндзо Абе "розглядає можливість" провести саміт з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-