У Росії оголосили жалобу за загиблими у Кемерові

У Росії оголосили жалобу за загиблими у Кемерові

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін оголосив 28 березня днем жалоби по загиблих унаслідок пожежі в торговельному центрі в Кемерово.

Про це повідомляє газета "Ведомости".

"Президент Росії Володимир Путін підписав указ про оголошення жалоби в Росії через трагедію в Кемерово, де під час пожежі в торговельному центрі загинуло більш як 60 людей. Жалобу оголошено 28 березня", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі, де знаходилися кінозали і в неділю було багато дітей. Згідно з останніми офіційними даними, загинуло 64 людини. Госпіталізовано 13 осіб, одна з них - 11-річна дитина, перебуває у тяжкому стані. Стан інших постраждалих класифікується як середній або легкий. Є також інформація про зниклих без вісті, але їх кількість різна. 

Водночас у штабі, створеному родичами жертв пожежі, заявили, що на цей час до них надійшла інформація про 85 осіб, які, імовірно, зникли без вісті, 70% зниклих без вісті - діти, середній вік - 10-13 років. 

Родичі загиблих раніше у вівторок повідомляли, що під час пожежі загинула 41 дитина.

У вівторок на площі Рад проходить масовий стихійний мітинг, на якому виступають родичі загиблих і ті, хто вижив. Акція триває вже шість годин, однак на цю мить близько третини учасників мітингу вже покинули площу. Президент РФ Володимир Путін, який знаходиться в місті, і губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв до протестувальників не вийшли.

Читайте також: Родичі жертв пожежі в Кемерові заявили про 85 зниклих безвісти

Раніше жалобу по загиблих в Кемерово оголосили в Інгушетії, Приморському краї та Єкатеринбурзі.

Влада Кемеровської області вимагає карати за "чутки" про сотні загиблих на пожежі. Заявлено, що користувачі соцмереж, які нібито поширюють такі чутки, повинні нести відповідальність за свої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-