Австралія також може бойкотувати ЧС-2018 у Росії

Австралія також може бойкотувати ЧС-2018 у Росії

Укрінформ
Національна збірна Австралії з футболу може бути змушена бойкотувати Чемпіонат світу 2018 року у Росії. 

Це зумовлено тим, що уряд Тернбулла розглядає подальші санкції проти РФ за її незмінне тривале брутальне порушення міжнародного права, зокрема останнім часом - отруєння колишнього російського шпигуна у Британії, повідомляє видання The Australian.

“Є ціла низка інших варіантів дій, які можна було б застосувати, бойкот Чемпіонату світу є одним із подальших заходів, що їх може бути вжито у зв’язку з цим питанням”, - заявила міністр закордонних справ Джулі Бішоп.

Таку заяву очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства зробила після того, як уряд прийняв рішення вислати двох російських дипломатів у зв’язку зі справою Скрипаля.

У свою чергу прем’єр-міністр Малкольм Тернбулл заявив, що Москва, ймовірно, відповість на сьогоднішні санкції, виславши австралійських дипломатів.

Читайте також: Ісландія призупинила контакти з Росією та оголосила бойкот ЧС-2018

“Очевидно, що наші дії були ретельно зважені і вони співзвучні з рішеннями великої кількості країн, які висилають російських дипломатів. Це дуже потужна і узгоджена відповідь, яка дає чітке і однозначне послання росіянам”, - заявив австралійський прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-