Комітет Європарламенту схвалив директиву, що блокує Nord Stream-2

Комітет Європарламенту схвалив директиву, що блокує Nord Stream-2

Укрінформ
Комітет Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики схвалив поправки до газової директиви, запропонованої ЄК, відповідно до яких правила Третього енергопакету мають поширюватися на морські газопроводи, що поєднують ЄС із третіми країнами.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Комітет Європарламенту схвалив поправки до газової директиви, які уточнюють, що вимоги Третього енергопакету поширюються на морські газопроводи, що ведуть до ЄС. Таку пропозицію у листопаді висунула Єврокомісія. Цікаво, що депутати не лише підтримали пропозиції Єврокомісії, а й зробили їх більш жорсткими", - інформує "Нафтогаз".

Читайте також: Євродепутат: "Північний потік 2" збільшить залежність Європи від Путіна

Зокрема, депутати обмежили винятки із законодавства для нових газопроводів терміном у п’ять років та зобов’язали при погодженні будь-яких винятків залучати до процесу треті країни, на ринки яких ці винятки можуть вплинути.

"Тепер зі своєю позицією щодо запропонованих уточнень має визначитися Рада Європи. Після цього Європарламент, Єврокомісія та Рада Європи мають виробити спільну позицію. Для нас добре, що два з трьох відповідальних за цю справу органів вже визначилися на підтримку права об'єднаної Європи захищати себе в енергетичних питаннях", - додали у "Нафтогазі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-