У Меркель поки погоджують офіційну реакцію на справу Скрипаля

У Меркель поки погоджують офіційну реакцію на справу Скрипаля

Укрінформ
Німецький уряд доки не вирішив, як на ділі проявити свою солідарність з Великою Британією, що вислала 23 російських дипломатів.

Про це сказав у понеділок на брифінгу офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ми повідомимо, коли рішення буде прийнято... Ми прийматимемо рішення про подальші кроки тільки після консультацій з усіма союзниками і партнерами. Узгодження все ще триває", - сказав Зайберт.

Він нагадав, що на зустрічі у Брюсселі керівників ЄС ситуація обговорювалася дуже активно і всі висловили солідарність з Великою Британією.

Представник канцлера ФРН Ангели Меркель відмовився говорити про те, які заходи можуть бути вжиті урядом і про те, які вони можуть мати наслідки для стосунків з Росією. Він лише зазначив, що Німеччина зацікавлена в хороших стосунках з російським народом і вважає діалог важливим навіть тоді, коли є розбіжності в думках, "іноді серйозні".

Читайте також: Країни Балтії кличуть сьогодні "на килим" послів РФ

Як повідомлялося, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що підтримує оцінку британського прем'єра Терези Мей з приводу найбільш вірогідного відповідального за отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочки у Великій Британії. Берлін призвав Москву до співпраці в розслідуванні цієї справи.

США і низка європейських країн 26 березня оголосять про висилку російських дипломатів із-за отруєння Скрипаля та його дочки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-