Уряд Малайзії пропонує давати 10 років за фейкові новини

Уряд Малайзії пропонує давати 10 років за фейкові новини

Укрінформ
У понеділок уряд прем'єр-міністра Малайзії Наджиба Разака передав до парламенту законопроект, який забороняє фейкові новини. На порушників чекатимуть великі штрафи та до 10 років тюремного ув'язнення.

Про це пише Reuters із посиланням на законопроект.

"Запропонований законопроект має на меті захистити суспільство від розповсюдження фейкових новин, забезпечуючи свободу слова та вираження згідно з Федеральною Конституцією. Законопроект "Про антифейкові новини 2018" пропонує карати всіх, хто публікуватиме "фейкові новини", штрафом до 128 тисяч доларів США, тюремним ув'язненням або ж застосувати обидві санкції", - йдеться у повідомленні.

Законопроект визначає фейкові новини як "новини, інформацію, дані або повідомлення, які зовсім або частково є неправдивими", і включає візуальні або ж аудіозаписи. 

У документі також ідеться, що цей закон розповсюджуватиметься на порушників з-за кордону, включаючи іноземців, якщо це вплинуло на країну, або ж на громадян Малайзії.

Зазначається, що законопроект призведе до більш відповідальної та обережної поведінки громадян у розповсюдженні новин та інформації.

Опозиція країни назвала вказаний законопроект наступом на свободу преси й розповсюдження страху серед громадян. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-