Трамп готується вислати десятки російських дипломатів — Bloomberg

Трамп готується вислати десятки російських дипломатів — Bloomberg

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп готується вислати з країни десятки російських дипломатів у відповідь на отруєння у Великобританії екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на двох анонімних осіб, знайомих із ситуацією .

"Президент Дональд Трамп готується до вислання десятків російських дипломатів із США у відповідь на отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього російського шпигуна в Британії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Трамп погодився з рекомендаціями радників, і, швидше за все, про видворення дипломатів буде оголошено в понеділок. Однак джерела попереджають, що рішення Трампа може бути не остаточним.

Повідомляється, що Трамп готовий діяти, але хоче бути впевненим, що європейські союзники зроблять аналогічні кроки проти Росії.

Читайте також: Чехія може вислати кількох російських дипломатів - посол

Заступник прес-секретаря Білого дому Радж Шах повідомив виданню в суботу, що США твердо підтримують Велику Британію, засуджуючи обурливі дії Росії. "Президент завжди розглядає можливість залучення Росії до відповідальності у відповідь на її зловмисні дії. На даний момент у нас немає спеціальних оголошень", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, США та близько 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів після звинувачення керівництва РФ в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-