Від Трампа пішов адвокат, що займався справою втручання РФ у вибори

Від Трампа пішов адвокат, що займався справою втручання РФ у вибори

Укрінформ
Особистий адвокат Дональда Трампа Джон Дауд пішов з команди захисників президента після скандальної заяви про недоцільність подальшого продовження розслідування Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори в США.

Про це повідомив у середу американський центральний телеканал CNN.

"Головний адвокат президента Дональда Трампа Джон Дауд звільнився з особистої юридичної групи президента, яка працювала над відповіддю слідчим, що займаються російським розслідуванням", - зазначається в повідомленні.

У цьому зв'язку наводиться заява самого Дауда, який зазначив: "Я люблю президента і бажаю йому успіху".

Минулого тижня Джон Дауд виступив публічно проти подальшого "затягування" розслідування спецпрокурора Мюллера. Подібну позицію озвучив минулими вихідними також президент Трамп на офіційній Twitter-сторінці. Це викликало критичну реакцію, в тому числі з боку республіканців у Конгресі США.

Читайте також: Втручання РФ: республіканець обіцяє зробити все, щоб Мюллер продовжив роботу

Таким чином, після звільнення Дауда виникають запитання про подальшу правову стратегію команди Трампа в питанні російського розслідування.

За інформацією одного з джерел, обізнаних у ситуації, відставка Дауда була "взаємним рішенням", тобто і президента, і його адвоката. При цьому зазначається, що попри позитивні висловлювання Трампа щодо роботи Дауда, глава Білого дому в приватних колах все ж жалівся останніми днями, що адвокат не виконує все без зайвих зауважень.

Нагадаємо, офіс спеціального прокурора чекає зустрічі з президентом Трампом в рамках розслідування щодо втручання Росії у президентську кампанію США. Адвокати президента докладають зусиль, щоб обмежити запитання правоохоронців, оскільки побоюються, що президент може легко піддатися впливу прокурорів та наговорити зайвого під час розмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-