Трамп і Макрон вважають, що Росія має відповісти за хіматаку в Солсбері

Трамп і Макрон вважають, що Росія має відповісти за хіматаку в Солсбері

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у розмові зі своїм французьким колегою Еммануелєм Макроном погодився щодо необхідності притягнути Росію до відповідальності за використання бойової хімічної зброї на території Великої Британії.

Про це вони заявили в середу за результатами розмови в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президенти вкотре підтвердили свою солідарність зі Сполученим Королівством після того, як Росія застосувала хімічну зброю проти приватних громадян на британській території, й погодилися з необхідністю вжити заходів для того, щоб притягнути Росію до відповідальності", - зауважили в адміністрації американського президента.

Читайте також: Експерти з хімзброї працюють на місці отруєння Скрипаля - Reuters

Крім того, як зазначили в Білому домі, лідери також обговорили питання митних тарифів між США і Європою.

Як відомо, 5 березня в британському містечку Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник Головного розвідувального управління Генштабу РФ Сергій Скрипаль і його донька Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані. За результатами попереднього розслідування, британська влада заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. У Лондоні також повідомили, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою в РФ.

Розслідування триває.

Фото: The Guardian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-