Експерти з хімзброї працюють на місці отруєння Скрипаля - Reuters

Експерти з хімзброї працюють на місці отруєння Скрипаля - Reuters

Укрінформ
У середу експерти з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) розпочали роботу на ймовірному місці отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля у британському місті Солсбері.

Про це повідомляє Reuters.

"У середу експерти з Організації із заборони хімічної зброї почали працювати на місці отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля у британському місті Солсбері", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 5 березня поліція Солсбері оголосила про те, що поряд з одним із міських торгових центрів знайшли двох осіб, які серйозно постраждали внаслідок дії невідомої небезпечної речовини. Пізніше з'ясувалося, що це колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Читайте також: Лавров вважає, що Британія мала "спокійно відреагувати" на отруєння Скрипаля

Через тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Росія звинувачення Лондона заперечує. Зокрема, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова 17 березня заявила, що в Росії та Радянському Союзі ніколи не було досліджень з розробки хімічних речовин з кодовою назвою "Новічок".

Водночас британські спецслужби розглядають версію, що нервово-паралітичну речовину "Новічок" могли помістити в чемодан дочки Скрипаля Юлії ще до її відльоту з Москви до Лондона.

Сергій Скрипаль у 2010 році отримав притулок у Великій Британії після взаємного обміну розвідниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-