Прокуратура Німеччини обшукала штаб-квартиру BMW

Прокуратура Німеччини обшукала штаб-квартиру BMW

Укрінформ
Німецький автовиробник BMW повідомив про свої успіхи і розповів про плани на майбутнє, а прокурори тим часом обшукали штаб-квартиру компанії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми однозначно номер 1 у сегменті преміум", - заявив у середу керівник концерну Харальд Крюгер на звітній прес-конференції BMW за показниками роботи.

Представляючи підсумки роботи в 2017 році, він заявив, що впевнений у гарному майбутньому виробника, якого споживачі цінують за високу якість, і пообіцяв, що 2018 рік стане "роком нових рекордів". Торік було продано понад 2,4 млн автомобілів і 164 тис. моторів, що стало новим рекордом.

За добу до цієї прес-конференції Генпрокуратура провела обшук у штаб-квартирі компанії в Мюнхені і на заводі з виробництва двигунів у Штайрі, Австрія. Вперше мюнхенський автовиробник став об'єктом операції Генпрокуратури у зв'язку з шахрайством з дизельними двигунами. Прокурори почали підозрювати, що BMW маніпулював програмним забезпеченням контролю вихлопних газів на дизельних машинах. "Існує підозра, що BMW AG використовує або використовувала пристрій, що знижує (показники викидів CO2) при тестуванні", - заявили в прокуратурі Мюнхена.

Крюгер завжди відкидав обвинувачення в тому, що його підприємства причетні до дизельних махінацій. У середу на брифінгу представник концерну Максиміліан Шеберль підтвердив, що обшуки пройшли на двох об'єктах, і запевнив, що компанія дуже серйозно ставиться до цієї ситуації, підкресливши, що "про навмисне маніпулювання програмним обладнанням не йдеться". При цьому він попередив журналістів, щоб вони навіть не намагалися ставити запитання на цю тему.

Читайте також: Прокуратура провела обшуки у штаб-квартирі Volkswagen

Між тим прокурори з Брауншвейга почали ще одне розслідування проти Volkswagen, з якого і почався дизельний скандал. Цього разу йдеться про підозру у маніпулюванні ринком наприкінці 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-