Кількість померлих від лістеріозу в Австралії продовжує зростати

Кількість померлих від лістеріозу в Австралії продовжує зростати

Укрінформ
В Австралії померла літня жінка зі штату Новий Південний Вельс, яка стала шостою жертвою бактеріальної інфекції протягом останніх двох тижнів.

Про це повідомляє видання The Australian.

“На жаль, третини тих, хто заразився лістерією, помирає”, - наголосила головний інфекційний лікар штату Новий Південний Вельс Вікі Шепперд.

Читайте також: Українцям радять бути обачними у ПАР через спалах лістеріозу

Під час спалаху захворювання, яке було виявлено 23 лютого цього року на одній з ферм Нового Південного Вельсу, заразилося дев'ятнадцять людей, шестеро з яких померли - по троє зі штатів Вікторія та Новий Південний Вельс.

Доктор Вікі Шепперд також заявила про можливість поширення захворювання і далі, оскільки симптоми можуть не виявлятися протягом 70 днів.

Читайте також: Австралієць "знайшов" на карті Google Боїнг, який зник 4 роки тому

Водночас влада штату запевнила, що ризику заразитись лістерією від динь, які зараз є в продажу, немає. Rombola Family Farms, яку визначили джерелом інфекції, добровільно припинила виробництво потенційно забруднених видів дині ще 23 лютого. Вся продукція з цих ферм була вилучена з продажу.

Лістеріоз - бактеріальна інфекція, викликана, переважно, бактерією Listeria monocytogenes. Джерелом зараження сільськогосподарських тварин є корми, зокрема, силос, де лістерії розмножуються. Зараження людей пов'язане з вживанням в їжу овочів і продуктів тваринництва. Лістерія інфікує центральну нервову систему, може викликати менінгіт та енцефаліт. Інфекція особливо небезпечна для вагітних жінок, їх ненароджених дітей та літніх людей, а також може спричинити смерть у людей зі слабкою імунною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-