Українцям радять бути обачними у ПАР через спалах лістеріозу

Українцям радять бути обачними у ПАР через спалах лістеріозу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рекомендує  громадянам України, які планують подорожі до Південно-Африканської Республіки, бути особливо обачними у зв'язку з поширенням у країні інфекційного захворювання лістеріоз.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС.

"У зв’язку з розповсюдженням лістеріозу (інфекційна хвороба) у Південно-Африканській Республіці МЗС України рекомендує громадянам України, які планують свої подорожі до ПАР, виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб", - йдеться у повідомленні.

 У разі виявлення захворювання громадянам України потрібно негайно звернутися за отриманням медичної допомоги.

При виникненні обставин, що вимагають негайного консульського реагування, у Департаменті порекомендували невідкладно звертатися до Посольства України у Південно-Африканській Республіці за номером телефону екстреної допомоги: (0027) 814806707 або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57.

Читайте також: У Клімкіна назвали небезпечні для українців країни

З грудня 2017 року у Південно-Африканській Республіці зафіксовано 748 випадків захворювань на лістеріоз (у провінції Гаутенг – 455, Західний Кейп – 95 та Квазулу-Натал – 53), з яких 67 – з летальним наслідком.

Лістеріоз - інфекційна хвороба тварин і людини, яку спричинюють види роду Listeria. Хвороба характеризується ураженням центральної нервової системи, септичними проявами, абортами, маститами або перебігає у формі безсимптомного носійства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-