Штайнмайер вручив Меркель свідоцтво про призначення канцлером

Штайнмайер вручив Меркель свідоцтво про призначення канцлером

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер вручив Ангелі Меркель свідоцтво про призначення її федеральним канцлером.

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вручив Ангелі Меркель свідоцтво про призначення її федеральним канцлером.

Церемонія пройшла в президентському палаці Бельвю, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"На основі 36 статті Конституції призначаю Ангелу Меркель федеральним канцлером ФРН", - заявив Штайнмайєр.

О 13.00 (14.00 за київським часом) канцлер повинна повернутися в Бундестаг і прийняти присягу на вірність.

Меркель хоче, щоб новий уряд запрацював якнайшвидше. Перше засідання нового кабінету відбудеться вже в середу в обід. Віце-канцлером - міністром фінансів став Олаф Шольц (СДПН). В уряд також увійшли від Християнсько-демократичного союзу: Урсула фон дер Ляєн (Міноборони), Моніка Гютерс (Мінкульт), Петер Альтмаєр (Мінекономіки), Аня Карлічек (Міннауки), Юлія Клекнер (Мінсільгосп), Єнс Шпан (МООЗ); від Християнсько-соціального союзу: Хорст Зеєхофер (МВС), Герд Мюллер (Мінекономрозвитку), Андреас Шоєр (Мінтранс); від Соціал-демократичної партії: Хайко Маас (МЗС), Катаріна Барлі (Мін'юст), Франциска Гіфай (Мінсім'ї), Свенья Шульце (Мінекології), Хубертус Хайль (Мінпраці).

Читайте також: Порошенко привітав Меркель з переобранням

На сьогоднішньому засіданні бундестагу за кандидатуру Меркель на посаду федерального канцлера проголосували 364 депутати за необхідних 355.

Вибори в бундестаг пройшли 24 вересня 2017 року.

Це 4-й термін 63-річної Ангели Меркель на посту глави уряду, яким вона керувала понад 12 років. Для Меркель це вже третій уряд Великої коаліції - ХДС/ХСС/СДПН (2005, 2013 і нині), у 2009 році була сформована коаліція між блоком ХДС/ХСС і Вільної демократичної партією.

Фото: © Bernd Von Jutrczenka/Picture Alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-