Тіллерсон не знає, чому його звільнив Трамп - The Hill

Тіллерсон не знає, чому його звільнив Трамп - The Hill

Укрінформ
Рекс Тіллерсон не знає причину його звільнення з посади державного секретаря США і взагалі був налаштований продовжувати свою роботу. 

Про це заявив у вівторок заступник держсекретаря США з питань публічної дипломатії та зв'язків з громадськістю Стів Голдстайн, повідомило видання The Hill

"Держсекретар не говорив з президентом сьогодні зранку і не знає причини (рішення Дональда Трампа про його звільнення – ред.), але він вдячний за надану йому можливість служити та продовжує вважати, що державна служба є благородним покликом",- зазначив Голдстайн у заяві.

За його словами, "держсекретар мав усі наміри залишатися" на посаді глави зовнішньополітичного відомства США з метою забезпечення інтересів національної безпеки. При цьому була відзначена також "надзвичайно міцна" співпраця кабінету Тіллерсона з іншими відомствами, в тому числі Пентагоном.

"Ми бажаємо призначеному держсекретарю Помпео успіхів", - заявив Голдстайн.

Читайте також: Росія не матиме жодної користі від відставки Тіллерсона

Тим часом, його заява суперечила поясненням Білого дому. Зокрема, повідомлялося, що керівник апарату адміністрації президента Джон Келлі поінформував Тіллерсона про те, що Трамп звільнив його, ще у п'ятницю.

Сам заступник держсекретаря США Стів Голдстайн, за повідомленнями ЗМІ, був також звільнений зі своєї посади через кілька годин після того, як оприлюднив свою заяву.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-