Трамп продовжив санкції проти Ірану ще на рік

Трамп продовжив санкції проти Ірану ще на рік

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп продовжив дію санкцій проти Ірану, не пов'язаних з його програмою мирного атому.

Відповідний указ оприлюднив у понеділок Білий дім, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дії та політика уряду Ірану, включаючи розвиток програми балістичних ракет, підтримку міжнародного тероризму та порушення прав людини, продовжують являти незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів", - наголошується в документі, підписаному президентом США.

Читайте також: США пригрозили односторонніми діями проти Ірану після вето Росії

Враховуючи ці причини, глава Білого дому підкреслив, що "продовжує на один рік національний надзвичайний стан відносно Ірану", встановлений указом №12957 ще в 1995 році.

Водночас, американський президент визнав, що всеохоплююча ядерна угода з Тегераном (JCPOA) забезпечила виробництво виключно мирного атому в Ірані.

"Й хоча ці заходи суттєво змінюють нашу санкційну політику, всеохоплюючі санкції, що не стосуються ядерної зброї Ірану, залишаються чинними", - підкреслив президент США.

Читайте також: В Ірані заявляють, що стали випускати втричі більше ракет

Розпорядження глави США щодо запровадження санкцій проти окремих країн, на відміну від законодавчих актів американського Конгресу, зазвичай обмежені в дії річним терміном. З метою їх продовження на наступний період щороку видаються нові укази президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-