Мей сьогодні може звинуватити РФ у причетності до отруєння Скрипаля — Times

Мей сьогодні може звинуватити РФ у причетності до отруєння Скрипаля — Times

Укрінформ
Прем’єр Великої Британії Тереза Мей близька до рішення публічно звинуватити Росію за спробу вбивства екс-шпигуна Сергія Скрипаля і 12 березня пред'явити докази цього.

Про це пише The Times з посиланням на джерела у британському уряді.

Оголошення може може бути зроблено у понеділок після зустрічі Ради національної безпеки, на якій міністрам будуть представлені останні відомості про атаку у Солсбері.

Високі джерела уряду зауважили, що поліція та служби безпеки отримали достатньо доказів, щоб пов'язати Москву з агентом, якого використовували для спроби вбити колишнього подвійного агента РФ та його 33-річну дочку. За словами одного з джерел, міністри готуються до "жорстких швидких дій".

Передбачається, що можливими заходами реагування Лондона можуть стати висилка дипломатів і відмова в отриманні віз.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: поліція Британії досліджує ділянку, де поховані його родичі

Як повідомлялося, правоохоронні органи Великої Британії опитали кілька сотень свідків та встановили більше 240 речових доказів у розслідуванні щодо отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього співробітника ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля та його доньки.

Нагадаємо, 4 березня в британському містечку Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Крім них, постраждало ще понад 20 осіб.

Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-