Британська поліція зібрала понад 240 доказів у справі отруєння Скрипаля

Британська поліція зібрала понад 240 доказів у справі отруєння Скрипаля

Укрінформ
Правоохоронні органи Великої Британії опитали кілька сотень свідків та встановили більше 240 речових доказів у розслідуванні щодо отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього співробітника ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це заявила в суботу міністр внутрішніх справ країни Ембер Радд, повідомило агентство Reuters.

"Британська поліція встановила більше 200 свідків та досліджує понад 240 доказів у розслідуванні щодо застосування нервово-паралітичних реагентів проти колишнього російського шпигуна та його доньки", - зазначила міністр.

Глава МВС зустрілася з журналістами в суботу після засідання комітету з питань безпеки уряду. За її словами, до розслідування долучено понад 250 поліцейських з контртерористичного департаменту, які "швидко і професійно" просуваються у справі.

Раніше також повідомлялося про задіяння близько 180 військовослужбовців, у тому числі з підрозділів хімзахисту для допомоги розслідуванню.

Читайте також: Уряд Британії скликав екстрене засідання у справі Скрипаля

Нагадаємо, 4 березня в британському містечку Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Крім них, постраждало ще понад 20 осіб.

Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини. Розглядається версія, що отруєння могло відбутися в будинку, де мешкали Скрипаль та його донька. Британська влада провела низку заходів щодо встановлення доказової бази, а також очищення місцевості від можливих залишків бойових реагентів. Розслідування перебуває на контролі уряду Великобританії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-