Швеція готова провести зустріч Трампа та Кім Чен Ина

Швеція готова провести зустріч Трампа та Кім Чен Ина

Укрінформ
Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен заявив, що Швеція готова провести історичну зустріч між президентом США Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином.

Про це повідомляє "112 канал" з посиланням на The Local.

"Якщо ми можемо якимось чином допомогти, ми це зробимо", - сказав Левен на прес-конференції після зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу Ксавьє Беттелем.

"Я не хочу занадто спекулювати щодо того, що це (можливо допомога Швеції у переговорах. – ред.) може означати…. Але той факт, що ми є захисною силою для США, що ми були на кордоні з 1950-их, що ми мали посольство у Пхеньяні від початку 1970-их, дає нам такі відносини з Північною Кореєю, у яких, як ми відчуваємо, вони нам довіряють", - сказав швецький прем'єр.

Минулого тижня головними претендентами на проведення зустрічі США і КНДР Дональд Трамп назвав Швецію та Швейцарію.

Читайте також: Трамп заявив, що вірить обіцянкам КНДР згорнути ракетно-ядерну програму

Також ряд американських ЗМІ, такі як Washington Post та ABC News, раніше назвали Швецію можливим місцем зустрічі Трампа та Кім Чен Ина.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 9 березня повідомив у Twitter про підготовку зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. У Білому домі назвали умови переговорів Трампа з Кім Чен Ином: необхідно, щоб північнокорейське керівництво зробило "конкретні кроки", а також нагадали, що Північна Корея пообіцяла припинити ракетно-ядерні випробування та обговорювати питання денуклеаризації Корейського півострова. 

Фото: BBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-