Торговельна війна: Трамп пригрозив Євросоюзу підняти мита на авто

Торговельна війна: Трамп пригрозив Євросоюзу підняти мита на авто

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп відповів на критику з боку Єврсоюзу щодо запровадження в Сполучених Штатах додаткових митних зборів на імпортовані сталь та алюміній, пригрозивши також підняти збори на автомобілі з Європи.

Про це він написав у суботу на своїй офіційній твітер-сторінці, передає Укрінформ.

"Європейський Союз, прекрасні країни, які дуже погано ставляться до США в питаннях торгівлі, скаржаться через тарифи на сталь та алюміній. Якщо вони знімуть свої жахливі перепони й тарифи на продукцію Сполучених Штатів, ми також відмовимося від наших. Дефіцит великий (в зовнішній торгівлі США – ред.). Якщо ж ні, ми запровадимо податки на автомобілі і так далі. СПРАВЕДЛИВО!"- зазначив глава Білого дому.
Читайте також: Керівники торгівлі США, ЄС та Японії обговорять тарифи на сталь

Нагадаємо, у четвер Дональд Трамп підписав розпорядження, згідно з яким у США введені додаткові митні збори на імпорт сталі (25%) та алюмінію (10%). Європейський Союз висловив негативну реакцію у зв'зяку з цим. "Євросоюз є близьким союзником США, і ми, як і раніше, вважаємо, що ЄС має бути виключений із цих заходів", - заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

У Вашингтоні раніше зазначили, що нові мита не поширюватимуться на Канаду й Мексику та пообіцяли обговорити це питання з кожною іншою країною окремо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-