Трамп планує зустрітися з Кім Чен Ином у травні

Трамп планує зустрітися з Кім Чен Ином у травні

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп планує провести особисту зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у травні нинішнього року.

Це офіційно підтвердили в п'ятницю в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Він (президент Трамп – ред.) приймає запрошення зустрітися з Кім Чен Ином у зазначеному місці й у визначений час. Ми очікуємо денуклеаризації Північної Кореї. Тим часом, усі санкції та максимальний тиск зберігатимуться", - заявила з цього приводу речниця Білого дому Сара Сандерс.

У п'ятницю відбулася зустріч радника президента Південної Кореї з питань національної безпеки Чон Ий Йона з представниками американської влади. Він поінформував офіційний Вашингтон про переговори з Кім Чен Ином, які він провів на початку цього тижня в Пхеньяні.

Як заявив Чон у п'ятницю після зустрічі в Білому домі, Трамп хотів би зустрітися з північнокорейським лідером у травні. При цьому, за його словами, спільні навчання США і Південної Кореї у квітні не скасовуються.

Читайте також: Південнокорейско-американські навчання можуть стартувати 1 квітня - ЗМІ

Водночас, свою позицію в цьому питанні висловив і сам президент США.

"Кім Чен Ин говорив з офіційними представниками Південної Кореї про денуклеаризацію, не тільки про заморожування (ракетно-ядерної програми – ред.). Також (він говорив) про неприпустимість ракетних випробувань Північною Кореєю протягом цього періоду часу. Досягнуто значного прогресу, але санкції залишатимуться допоки не буде досягнуто угоди. Зустріч планується!", - написав президент США на офіційній твітер-сторінці.

Як повідомляв Укрінформ, делегація Південної Кореї здійснила візит до Пхеньяна, де відбулися попередні переговори щодо врегулювання ситуації на Корейському півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-