Мита на сталь і алюміній: Трамп розповів, як формуватиме список країн

Мита на сталь і алюміній: Трамп розповів, як формуватиме список країн

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп продовжуватиме наполягати на підвищенні мита на сталь та алюміній, незважаючи на протести зарубіжних партнерів.

Про це повідомляє Reuters.

"Президент Дональд Трамп наполягатиме на встановленні 25-процентного мита на імпорт сталі та 10-процентного на алюміній, хоча в четвер він заявив, що готовий укласти угоду, в якій (від мита) можуть бути звільнені Канада і Мексика", - йдеться у повідомленні.

Вашингтон, нагадує ЗМІ, неодноразово пропонував звільнення від мита на сталь і алюміній країнам, які «справедливо ставляться до торгівлі». Жест, спрямований на те, щоб натиснути на Канаду і Мексику з метою вплинути на їхню позицію в переговорах щодо північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA).

Читайте також: Каральні тарифи: у Берліні пояснили Трампу, хто радітиме торговій війні США з ЄС

"Я дотримуюся 10 і 25 (відсотків) початково. Я маю право йти вгору або вниз, залежно від країни, і у мене буде право викидати (зі списку) країни або додавати країни", - сказав він журналістам на початку засідання у Білому домі.

Президент заявив, що оголосить про мита пізніше в четвер.

Введенню мита може передувати період консультацій, який призведе до інтенсивного лобіювання з боку промисловості і зростаючої групи невдоволених законодавців від Республіканської партії, які виступають проти таких заходів.

Як повідомляв Укрінформ, вже один анонс Дональдом Трампом про введення мита викликав украй негативну реакцію як у Європі, так і Азії. ЄС і Китай пригрозили адекватними заходами у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-