Отруєння екс-шпигуна: у Лондоні вимагають розслідувати 14 загадкових смертей

Отруєння екс-шпигуна: у Лондоні вимагають розслідувати 14 загадкових смертей

Укрінформ
У британському парламенті вимагають скликати нараду надзвичайного комітету COBRA у зв'язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, провести ретельне розслідування 14 несподіваних або підозрілих смертей, що сталися на території Британії за останні роки.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Глава парламентського комітету з питань внутрішніх справ Іветт Купер у зверненні до глави МВС закликає доручити Національному кримінальному агентству Британії розслідування 14 смертельних випадків, які британська поліція не вважала підозрілими, але які спецслужби США вважають потенційно пов'язаними з Росією", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про підозрілі смерті 14 людей, які згадує в своєму зверненні Купер, йшлося в декількох частинах розслідування видання BuzzFeed, що вийшло влітку минулого року.

Читайте також: Екс-шпигун Скрипаль, його донька і поліцейський знаходяться в комі - ЗМІ

Більшість загиблих були так чи інакше пов'язані з бізнесменом Борисом Березовським (він також в списку) або колишнім співробітником ФСБ Олександром Литвиненком, який помер в Лондоні 2006 року в результаті отруєння полонієм.

Автори розслідування дійшли висновку, що до цих смертей могли бути причетні російські спецслужби або мафіозні угруповання, а британська поліція визнала їх самогубствами або нещасними випадками, щоб не сваритися з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-