Кількість загиблих у Східній Гуті сягнула 800 - спостерігачі

Кількість загиблих у Східній Гуті сягнула 800 - спостерігачі

Укрінформ
Унаслідок потужних авіаударів і артобстрілів з боку сирійських урядових сил та їхніх союзників по анклаву Східна Гута поблизу Дамаска, починаючи з 18 лютого, загинули вже близько 800 мирних жителів, зокрема майже 180 дітей.

Такі дані оприлюднили в Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини з посиланням на дані власної мережі інформаторів, повідомляє DW.

"Серед загиблих - щонайменше 177 дітей... Лише 6 березня у Східній Гуті жертвами бомбардувань та обстрілів стали 19 цивільних", - стверджують у центрі моніторингу.

Читайте також: У Східну Гуту через обстріли не змогли доставити медикаменти – ООН

Тим часом сирійські урядові війська та союзні їм сили просуваються глибше в анклав. Станом на ранок 6 березня вони контролювали близько 40 відсотків території Східної Гути.

Раніше повідомлялося про пропозицію російських військових до повстанців та їхніх родин залишити територію анклаву. Їм пообіцяли надати транспорт, дозволили забрати з собою особисту зброю та гарантували безпеку під час перевезення в інші райони Сирії, що контролюються ворожими до Башара Асада силами.

Читайте також: У Східній Гуті за два тижні загинули майже 600 осіб - ООН

7 березня відбудеться спеціальне засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії та дотримання резолюції про 30-денне перемир'я. Ініціаторами проведення такого засідання виступили Велика Британія і Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-