Біля узбережжя Австралії знайшли затонулий у 1942-му авіаносець США

Біля узбережжя Австралії знайшли затонулий у 1942-му авіаносець США

Укрінформ
Команда під керівництвом співзасновника Microsoft Пола Аллена виявила біля узбережжя Австралії залишки американського авіаносця "Лексінгтон", що затонув під час Другої світової війни.

Про це повідомляє ВВС.

"Як син бійця, який вцілів під час боїв за участю "Лексінгтона", я вітаю Пола Аллена та екіпаж дослідницького судна за знайдення "Леді Лекс" (скорочено від "Лексінгтона" - ред.), - сказав у вівторок глава Тихоокеанського командування Збройних сил США адмірал Гаррі Гарріс.

Як зазначається, "Лексінгтона" - разом з 11-ма із 35-ти його літаків - у неділю знайшла компанія Аллена Vulcan.

Авіаносець затонув під час битви в Кораловому морі, яка тривала з 4 до 8 травня 1942 року. Корабель затопили американські сили після того, як у нього влучило кілька японських торпед та бомб. ВМС США повідомили, що 216 членів екіпажу загинули після нападу на корабель. Понад дві тисячі людей вдалося врятувати.

Читайте також: У Генічеську поблизу будинків відкопали 50-кілограмову авіабомбу

"Лексінгтон" лежить на глибині майже три кілометри у Кораловому морі, приблизно за 800 км від східного узбережжя Австралії.

Підіймати авіаносець не будуть, оскільки у ВМС США вважають, що це військова могила.

Битву на Кораловому морі вважають ключовим моментом у припиненні наступу Японії в Тихому океані під час Другої світової війни.

Фото: PAUL G. ALLEN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-