Nord Stream 2 суперечить принципам Енергетичного союзу - МЗС Латвії

Nord Stream 2 суперечить принципам Енергетичного союзу - МЗС Латвії

Укрінформ
Проект "Північний Потік-2" переслідує чіткі геополітичні цілі однієї країни і суперечить основним принципам Енергетичного союзу.

Про це заявив міністр закордонних справ Едгар Рінкевічс під час зустрічі з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном у Вашингтоні, повідомляє офіційний сайт Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки.

Міністр висловив думку про єдність країн Балтії щодо проекту "Північний потік-2", який має "чіткі геополітичні цілі" - підвищити залежність від єдиного постачальника.

"Реалізація проекту не відповідає принципам Енергетичного союзу, які фокусуються на енергобезпеці, різноманітності джерел поставок і заохоченні конкуренції", - підкреслюється в прес-релізі, опублікованому міністерством.

За словами Рінкевічс, "Латвія підтримує швидке прийняття поправок до Газової директиви ЄС з метою досягнення цілей Енергетичного союзу, поліпшення діяльності внутрішнього газового ринку ЄС і забезпечення правової ясності як щодо існуючих, так і запланованих проектів трубопроводів з третіх країн".

Читайте також: Будівництво Nord Stream-2 неприпустиме - Брок

У розмові з главою американського зовнішньополітичного відомства міністр Рінкевічс також торкнувся проблеми гібридних загроз для демократичних держав Європи. "Гібридні загрози стали серйозним викликом для регіону країн Балтії, Європи і НАТО. Інтенсивність інформаційних кампаній та кібератак зростає, і ми спостерігаємо спроби вплинути на вибори в Європі, що створює ризики для внутрішньополітичної стабільності і єдності держав", - підкреслив він.

5 березня міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгар Рінкевічс разом з главами зовнішньополітичних відомств країн Балтії зустрівся у Вашингтоні з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. В ході переговорів йшлося про підготовку до саміту США і країн Балтії, який відбудеться навесні в американській столиці. Сторони обговорили ряд проблем регіональної та енергетичної безпеки.

Фото: mfa.gov.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-