Атлантична Рада підтримує зобов'язання США із забезпечення стабільності у Молдові

Атлантична Рада підтримує зобов'язання США із забезпечення стабільності у Молдові

Укрінформ
Члени Атлантичної Ради підтримують конструктивні зобов'язання США з врегулювання існуючих у Молдові проблем і забезпечення стабільності у регіоні.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Павла Філіпа з членами Атлантичної Ради, які беруть участь у першій міжпарламентській Конференції «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки», яка проходить 2 березня в Кишиневі, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Виконуючий віце-президент Атлантичної Ради Деймон Уілсон високо оцінює прагнення і рішучість молдавського уряду в здійсненні реформ, зокрема, у реформуванні системи правосуддя і посиленні боротьби з корупцією. Члени Атлантичної Ради підтримують конструктивні зобов'язання США по врегулюванню існуючих в регіоні проблем і забезпеченню регіональної стабільності», - говориться в повідомленні.

Читайте також: Молдова, Україна і Грузія підпишуть декларацію про перспективи євроінтеграції

У свою чергу, глава молдавського уряду виразив вдячність за добрі стосунки співпраці і взаємодії, що встановилися з Атлантичною Радою.

Як повідомлялося, перша міжпарламентська Конференція «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» проводиться за ініціативи голови парламенту Молдови Андріана Канду, глави Верховної Рады України Андрія Парубія, спікера грузинського парламенту Іраклія Кобахідзе і за підтримки Атлантичної Ради.

Учасники форуму (більше 150 осіб) обговорять питання економічної, інформаційної та енергетичної безпеки, а також проблеми правової сфери в Україні, Молдові та Грузії.

Очікується, що за підсумками Конференції Молдова, Україна і Грузія підпишуть спільну Декларацію про регіональну безпеку і перспективи європейської інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-