Після свідчень у Конгресі від Трампа пішла найближча радниця

Після свідчень у Конгресі від Трампа пішла найближча радниця

Укрінформ
Директор з питань комунікацій Гоуп Гікс, одна з найближчих посадових осіб у безпосередньому оточенні президента США Дональда Трампа, у середу подала у відставку.

Як повідомив з посиланням на Білий дім центральний американський телеканал CNN, Гікс пішла на такий крок післа того, як у ЗМІ з'явилися її зізнання з закритих слухань у Конгресі про те, що вона брехала "на благо" своєму шефу.

"Директор з питань комунікацій Білого домом Гоуп Гікс, одна з найближчих помічників президента Дональда Трампа, яка найдовше працювала з ним, подала у відставку", - зазначається в повідомлені.

Читайте також: Конгрес викликав на слухання найбільш наближеного помічника Трампа

Гікс розпочала свою кар'єру в команді нинішнього президента за кілька років до цього, з посади помічника з питань комунікацій, коли той ще очолював Trump Organization. Під час кампанії вона очолювала напрям комунікацій, і після інавгурації отримала високу посаду в Білому домі. Вона, фактично, була тим, кому Трамп довіряв навіть особисте листування.

За інформацією джерела в адміністрації Трампа, Гікс оголосила про свою відставку з Білого дому в другій половині дня середи. Це сталося на наступний день після її закритих свідчень у Розвідувальному комітеті Палати представників в рамках розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Попри таємний характер засідання, у ЗМІ все ж потрапили її свідчення про те, що вона брехала президенту Трампу "заради блага". Однак вона заперечила, що це стосувалося суттєвих питань.

Читайте також: Найближча помічниця Трампа зізналася, що брехала йому

Під час оголошення відставки вона зауважила, що впродовж років роботи з Трампом вона бажала йому лише кращого.

При цьому зазначається, що Гікс ще певний період залишатиметься в Білому домі, очевидно для передачі справ.

Сам Трамп тепло відізвався про свою помічницю, назвавши її "видатною", "розумною" й "чудовою" людиною. Водночас, він висловив сподівання, що продовжить працювати разом з нею в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-