У США заарештували вчителя зі зброєю, який влаштував стрілянину в школі

У США заарештували вчителя зі зброєю, який влаштував стрілянину в школі

Укрінформ
Неадекватна поведінка вчителя старшої школи в штаті Джорджія, який відкрив стрілянину в пустому класі, змусила правоохоронців відреагувати та помістити чоловіка під арешт.

Інцидент стався в середу, повідомило американське інформагентство Reuters.

"Озброєний вчитель старшої школи в штаті Джорджія забарикадувався один у своєму класі, після чого відкрив стрілянину з вогнепальної зброї", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що йдеться про 53-річного викладача соціальних наук, який також був спортивним коментатором футбольної команди старшої шкоди в Делтоні. За інформацією правоохоронців, вчитель закрився у класі сам та не пускав туди учнів. Після цього директор школи намагався відчинити приміщення запасним ключем, однак у відповідь розпочалася стрілянина.

Читайте також: Стрілянина у Флориді: нападнику світить смертельний вирок

Під час інциденту ніхто не постраждав, однак це змусило евакуювати учнів. Поліція, яка прибула за викликом, заарештувала викладача без яких-небудь ускладнень ситуації. Про мотиви такої поведінки вчителя не повідомляється.

Стрілянина в штаті Джорджія сталася через кілька тижнів після кривавого інциденту в сусідньому штаті Флорида, коли озброєний 19-річний підліток вбив 17 та поранив кілька десятків людей. Школа Делтона розташована всього в 145 км від старшої школи в Паркленді, де лише сьогодні відновилися заняття для учнів після трагедії.

Читайте також: Республіканці в Конгресі відмовились обмежувати мінімальний вік для купівлі зброї

Нинішній інцидент також набуває актуальності в контексті пропозицій президента США Дональда Трампа озброїти 20% вчителів у школах для реагування на подібні надзвичайні події  оперативніше, ніж правоохоронні органи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-