Армія Нігерії заявила про звільнення з полону

Армія Нігерії заявила про звільнення з полону "Боко Харам" понад 1000 осіб

Укрінформ
У вівторок, 27 лютого, армія Нігерії заявила про звільнення з полону терористичного ісламістського угруповання Боко Харам понад тисячі осіб,

Про це передає DW.

Відзначається, що незалежного підтвердження цієї інформації поки немає.

"Під час спільної визвольної операції нігерійські і камерунські солдати звільнили заручників із декількох сіл уздовж кордону між двома країнами, повідомили в нігерійській армії", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення операції було вбито 35 бойовиків і захоплена велика кількість зброї.

Повідомляється, що школярки, які були викрадені бойовиками Боко Харам тиждень тому зі школи в місті Дапчі в штаті Йобе, досі залишаються в полоні.

Раніше повідомлялося, що влада Нігерії офіційно визнала викрадення понад 100 учениць.

Читайте також: Напад на школу в Нігерії: бойовики викрали 111 учениць

У квітні 2014 року терористи "Боко Харам" викрали 276 нігерійських школярок в Чибоке на північному сході Нігерії. Ватажок угруповання запропонував обміняти школярок на всіх заарештованих бойовиків, але уряд країни від цього відмовився.

Понад 20 з викрадених школярок пізніше були звільнені при посередництві Міжнародного комітету Червоного Хреста. Решта втекли з полону самостійно або були визволені. При цьому 195 дівчат числилися зниклими безвісти. У травні 2017 році влада Нігерії повідомили, що 82 викрадені школярки звільнені в обмін на бойовиків "Боко Харам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-