У Франції водіям можуть заборонити користуватися смартфонами

У Франції водіям можуть заборонити користуватися смартфонами

Укрінформ
Використання телефону під час перебування за кермом створює небезпеку на дорозі та передумови для створення аварійної ситуаціі, навіть коли автомобіль стоїть.

Таке рішення виніс касаційний суд Франції, але воно поки суперечить положенням ПДД країни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні заохочувати автомобілістів, які перестають використовувати своі мобільні телефони, коли перебувають за кермом», - висловилися проти жорстких покарань в асоціації "Автомобільний клуб", яка представляє та захищає інтереси автомобілістів.

Читайте також: Вчені знайшли спосіб заряджати смартфони з допомогою повітря

За рішенням касаційного суду Франції, водії можуть користуватися мобільними телефонами лише на місцях парковки, перебуваючи в авто, припаркованими біля власного дому, а також у разі виникнення поломок чи аварійних ситуацій на дорозі, для виклику екстрених служб. Таке рішення було прийняте по справі француза, який оскаржував штраф, виписаний йому за зупинку на ділянці кругового руху та ввімкнення аварійного сигнали авто. Причиною була необхідність скористатися смартфоном.

Читайте також: В Україні тестують 4G: мобільні додатки вантажаться у 5 разів швидше

За статистикою, кожен другий водій у Франції регулярно користується за кермом мобільними пристроями.

Наразі Кодекс дорожнього руху містить лише положення про заборону "використання телефону, який перебуває в руці водія транспортного засобу, що рухається" і передбачає в якості покарання штраф у розмірі 135 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-