США наполягають на негайному припиненні звірств Асада в Сирії

США наполягають на негайному припиненні звірств Асада в Сирії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон констатує продовження наступу кривавого режиму Башара Асада на мирних громадян у своїй же країні з використання, у тому числі, хімічної зброї, та закликає негайно припинити насильство.

З відповідною заявою виступила в понеділок у Вашингтоні речниця Білого дому Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сирійський режим тероризує сотні тисяч мирних жителів ударами авіації, артилерії, ракет, а також масштабними наземними наступами. Використання режимом хлорного газу в якості зброї лише загострює все це", - наголосила офіційний представник адміністрації президент США.

Читайте також: ЄС знову посилив санкції проти режиму Асада

У цьому зв'язку вона висловила позицію Сполучених Штатів, вкотре підкресливши необхідність покласти край звірствам та забезпечити доступ міжнародних гуманітарних місій до постраждалих.

"Сполучені Штати закликають до негайного припинення наступальної операції та надання негайного доступу працівникам гуманітарних місій, а також невідкладної гуманітарної допомоги", - наголосила речниця Білого дому.

Читайте також: У Східній Гуті застосували хімічну зброю, є жертви - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, режим Асада за підтримки Росії проводить масштабну наступальну операцію в районі Східної Гути, де залишився один із останніх осередків помірної опозиції. Причому, режим взяв регіон в голодну облогу та здійснює невибіркові бомбардування цивільних кварталів.

Міжнародна спільнота, у тому числі США, країни ЄС та ООН, звернулись із вимогою припинити бойові дії в Сирії, допомогти постраждалим та розпочати мирні переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-