У Меркель розповіли про переговори з Путіним

У Меркель розповіли про переговори з Путіним

Укрінформ
Берлін і Париж вимагають, щоб Москва використовувала вплив на Башара Асада і домоглася розрядки ситуації в Сирії.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон говорили під час недільної телефонної розмови з російським президентом Володимиром Путіним, повідомили у відомстві німецького голови уряду.

"Канцлер і президент Макрон закликали президента Росії Путіна чинити максимальний тиск на сирійський режим, щоб домогтися негайного припинення вогню у Східній Гуті", - йдеться у прес-релізі. 

Під час спільної телефонної розмови всі троє вітали резолюцію, ухвалену Радою Безпеки ООН в суботу, яка передбачає 30-денне перемир'я з метою надання гуманітарної допомоги місцевому населенню та евакуації цивільного населення. Москва повинна використати свій вплив на сирійський режим, щоб припинення вогню почало діяти негайно, заявили Меркель і Макрон. 

 Лідери Німеччини і Франції переконані, що перемир'я може стати запорукою політичного рішення в цілому, необхідним першим кроком до тривалого миру в рамках Женевського переговорного процесу. Берлін і Париж, як і раніше, готові до співробітництва з Росією та іншими міжнародними партнерами для цієї мети. 

Читайте також: У Східній Гуті загинули ще 32 мирних жителі

Як раніше повідомлялося, 23 лютого Меркель і Макрон направили Путіну спільного листа з приводу катастрофічного становища в Східній Гуті з вимогою допомогти в забезпеченні доставки гуманітарної допомоги. "У Росії є засоби, щоб привести сирійський режим до тями", - написали двоє політиків. У своєму листі вони рішуче засудили цілеспрямовані напади режиму Асада на цивільне населення, а також на цивільну та медичну інфраструктуру. Ці напади, яких зазнають, у тому числі, багато дітей, є "цілковитим ігноруванням міжнародного права", - написали канцлер і президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-