У Східній Гуті загинули ще 32 мирних жителі

У Східній Гуті загинули ще 32 мирних жителі

Укрінформ
Жертвами режиму Башара Асада у передмісті Дамаска - Східній Гуті - стали 32 мирних жителі.

Про це повідомляє агентство Анадолу.

"За інформацією представників Управління цивільної оборони ("Білі шоломи"), в результаті обстрілу і бомбардувань району Дума Східної Гути загинули 17, населених пунктів Кефер Батна - двоє, Хамурія - двоє, Хареста - четверо, Сакба - двоє, Арбін - двоє, Афтерис - один і Бейт Сава - двоє мирних жителів", - наголошується в повідомленні.

Жертвами атак сил режиму Асада за останні шість днів стали 389 осіб. За цей час сили режиму Асада піддали обстрілу і бомбардуванням 22 медичних установи, мечеть і сирітський будинок.

До 400 тисяч сирійців уже п'ятий рік поспіль живуть у заблокованому передмісті Дамаска, включеному до списку зон деескалації. За останні вісім місяців ситуація в регіоні різко погіршилась. Постачання продовольства та медикаментів у Східну Гуту припинилося.

Читайте також: Радбез ООН проголосував резолюцію щодо Сирії

Війна в Сирії почалося в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли у збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені залишити свої будинки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок поза межами країни.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-