У Росії проходять акції в пам'ять про Бориса Нємцова

У Росії проходять акції в пам'ять про Бориса Нємцова

Фото, відео
Укрінформ
У Новосибірську, Казані та Уфі пройшли акції в пам'ять про вбитого 27 лютого в Москві російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У Новосибірську 25 лютого відбулася хода і мітинг пам'яті Бориса Нємцова, вбитого три роки тому у Москві на мосту біля Кремля, близько двохсот людей прийшли у Сквер пам'яті жертв політичних репресій", - цитує видання місцевий новинний портал bk54.ru.

У заході взяли участь представники партії "Яблуко", рухів "Солідарність", "Відкрита Росія", "Народовладдя".

Мітинг пам'яті Нємцова в Казані зібрав близько 100 осіб - представників демократичний рухів і партій та громадських активістів. Серед учасників були прихильники "Відкритої Росії", Олексія Навального, Ксенії Собчак, партії "Яблуко", "ПАРНАСу".

Пікети пам'яті Бориса Нємцова проходили і в Уфі.

Хода в пам'ять про Нємцова пройде сьогодні у російській столиці, передає "Ехо Москви".

Учасники маршу збираються на Страсному бульварі, колона пройде до проспекту Сахарова. Раніше влада попередила, що учасники не зможуть принести плакати з гаслами. З такими вимогами не згодні організатори, зазначив один із членів оргкомітету, головний редактор "Щоденного журналу" Олександр Риклін.

Мітинг пам'яті Нємцова запланований і в Санкт-Петербурзі. Там узгодити його вдалося лише з третьої спроби.

Читайте також: На будинку Нємцова дозволили пам’ятну дошку — якщо мешканці не проти

Російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений у ніч на 28 лютого 2015 року в Москві. Похований на Троєкуровському кладовищі. У липні 2017 роки за вбивство Нємцова за наймом у складі організованої групи були засуджені п'ятеро чеченців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-