Опальний журналіст подав до суду на Додона

Опальний журналіст подав до суду на Додона

Укрінформ
Фотожурналіст одного з молдовських ЗМІ, член Асоціації незалежної преси Костянтин Григоріце подав до суду на президента Молдови Ігоря Додона за те, що йому заборонили бути присутнім на брифінгах і прес-конференціях президента.

Про це журналіст повідомив власного кореспондента Укрінформу в Молдові і розповів про те, як він став «небажаною персоною» на президентських заходах. 

«Під час однієї з прес-конференцій я вирішив поставити президентові Ігорю Додону запитання, чому президент вибачався за молдован перед придністровцями (за збройний конфлікт на Дністрі весною-влітку 1992 року) під час його зустрічі з лідером невизнаного Придністров'я Вадимом Красносельським. Я «наважився» запитати, як можна вибачатися перед тими, хто в нас стріляв з автоматів і танків, після чого передав президентові «диплом» з написаним мною віршем», - розповів Григоріце.

Читайте також: Додон каже, що Київ може допомогти із врегулюванням у Придністров'ї

Журналіст зауважив, що після цього його перестали пускати на брифінги і прес-конференції президента Молдови, не пояснюючи причин такого рішення, що стало приводом для його звернення до суду за порушення принципів вільної журналістики. 

Проте, за словами журналіста, в суді першої інстанції відмовилися прийняти його позов, пославшись на те, що президент має імунітет. Григоріце, у свою чергу, опротестував це рішення в Апеляційній палаті Кишинева, яка зобов'язала суд першої інстанції прийняти заяву від представника ЗМІ, оскільки «імунітет президента не поширюється на випадки, пов'язані з доступом громадян (і журналістів, у тому числі) до публічної інформації».

Григоріце в період збройного конфлікту проходив строкову службу в лавах збройних сил Молдови і брав участь у бойових діях. 

Фотожурналіст поки що не знає, коли відбудуться перші слухання у цій справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-