Віце-прем'єр Австралії йде у відставку через сексуальний скандал

Віце-прем'єр Австралії йде у відставку через сексуальний скандал

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Австралії, лідер Національної партії, яка входить до складу коаліційного уряду, Барнабі Джойс, оголосив, що йде у відставку.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

"Наступного понеділка я піду з уряду і з поста лідера нашої партії", - повідомив політик.

Зазначається, що громадськість довідалася, що Барнабі таємно розійшовся з дружиною, не оформивши при цьому розлучення, і завів службовий роман з працівницею свого апарату, яка уже чекає від нього дитину. Пізніше до звинувачень у порушенні Кодексу поведінки держслужбовця додалися звинувачення у сексуальних домаганнях від інших жінок.

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл спочатку виступив на захист колеги, а згодом переклав відповідальність на Національну партію.

Після оголошення рішення Барнабі Джойса про відставку, прем'єр, який наразі перебуває з візитом у Вашингтоні, виступив з короткою заявою, в якій подякував Джойсу за його службу, назвавши його "запеклим захисником сільської та регіональної Австралії".

При цьому Тернбулл зазначив, що коаліція між лібералами та національними залишається "непорушною", а Джойс залишиться в парламенті, хоча замість керівництва партії займе місце "задньолавочника" Національної партії у Палаті представників.

Сам Джойс всі звинувачення в сексуальних домаганнях категорично відкидає, заявляючи, що готовий у разі потреби судитися.

"Я переконаний, що в кінцевому підсумку буде неспростовно доведено, що всі ці звинувачення не відповідають дійсності", - підкреслив Джойс.

Читайте також: Трамп заперечує ще одне звинувачення у сексуальних домаганнях

У той же час він визнав, що звинувачення проти нього кидають тінь на всю партію та уряд, і тому він вирішив піти з обох посад.

Барнабі Джойс не сказав, хто може замінити його на посаді керівника партії та віце-прем'єр-міністра, але головним претендентом є міністр у справах ветеранів Майкл МакКормак. Другим претендентом є Девід Гіллеспі, який наразі - помічник міністра у справах дітей та сім'ї.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл заявив про готовність переглянути Кодекс поведінки міністрів і заборонити урядовцям, незважаючи на те одружені вони чи ні, сексуальні відносини зі своїм персоналом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-