Втручання РФ у вибори: Конгрес просять $300 мільйонів на розслідування

Втручання РФ у вибори: Конгрес просять $300 мільйонів на розслідування

Укрінформ
Лідери Демократичної партії США закликали Конгрес виділити Федеральному бюро розслідувань $300 мільйонів на боротьбу з іноземним втручанням у вибори в листопаді 2018 року.

Про це повідомляє Reuters.

Лідер демократів в Сенаті Чак Шумер і лідер демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі попросили, щоб додаткові кошти були включені в законопроект про фінансування роботи уряду, який Конгрес має намір ухвалити до 23 березня. Вони пояснили це попередженням спецслужб про те, що Росія намагається втрутитися в майбутні проміжні вибори в Конгрес і регіональні вибори.

"Додаткове фінансування має бути спрямоване на забезпечення наявності ресурсів і людських резервів для боротьби з впливом ворожих іноземних агентів, що діють у США, особливо російських, які орудують на наших платформах в соцмережах", - йдеться в листі Шумера, Пелосі і провідних демократів у Сенаті та комітеті з питань асигнувань Конгресу США.

Лист адресований лідеру сенатської більшості Мітчу Макконнеллу і спікеру Палати представників Полу Райану.

Читайте також: Трамп перекладає на Обаму провину за втручання росіян у вибори

Як зазначається, керівники американських спецслужб минулого тижня попередили сенаторів про те, що Росія намагається втрутитися в проміжні вибори в 2018 році, як це було під час кампанії в 2016 році.

Минулої п'ятниці американське міністерство юстиції оприлюднило список з 13 громадян РФ і трьох організацій, яких звинувачують у втручанні в вибори і політичний процес в США.

Москва заперечує звинувачення у втручанні в вибори, а Трамп відкидає припущення про змову свого штабу з Москвою.

Міністерство внутрішньої безпеки США в 2017 році повідомило, що російські хакери спробували атакувати системи, що відповідають за проведення виборів у 21 штаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-